OP=OP

Vorige Artikel 4 van 36 Volgende

Sfeerlichtje

Artikelnummer: 1301
€ 7,95 € 2,50

Lichtgrijs kleurig sfeerlicht. Gemaakt van jute met rubber.


Deze collectie komt van de westkust van Sri Lanka. Een tof project dat huisvrouwen de kans geeft een eerlijk loon bij te verdienen terwijl ze voor de kinderen zorgen.

De producten zijn gemaakt van gerecycleerd papier en zand en ingeval van rubber enkele natuurlijke lagen latex. Deze natuurlijke latex haalt 'van Bob' bij boeren die de vloeibare latex uit de rubberboom tappen. Zij bevoorraadden vroeger de industrie (banden, gummilaarzen, zolen, etc), maar door de opkomst van synthetische rubbers werd dit al gauw een ten dode opgeschreven beroep. Door de vraag naar minder schadelijke producten zit het gebruik van natuurlijk rubber weer in de lift en worden de rubber plantages weer in gebruik genomen.

Het natuurlijke rubber heeft veel voordelen (oa de ecologisch manier van produceren) en is ook volledig biologisch afbreekbaar. Het rubber wordt door 'van Bob' aangebracht en nadien op een hoge temperatuur nog eens verwarmd waardoor het vulcanisatie proces op gang gebracht wordt. Dit maakt het rubber sterker en verhindert plakken.

Door de individuele productie is elke pot of schaal uniek. Sober, mooi en tijdloos!

Specificatie Omschrijving
Lengte 10,5 cm
Breedte 10,5 cm
Hoogte 9,5 cm
Kleur Grijs
Materiaal Rubber/jute
Merk Bob
© 2012 - 2021 Tamitha | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel