TAMITHA

Begin 2012 werd Tamitha een feit! Onze webshop werd officieel ingeschreven bij de kvk en (online) geopend.

Bij Tamitha kiezen we voor merken die samen met ons de wereld een klein beetje mooier proberen te maken. Maak hieronder kennis met onze merken:

Dagelijkse Broodkruimels: door een spoor van kruimels te leggen helpen ze jou om de weg van het leven te ontdekken, de weg naar thuis.

Dippy: Dippys worden gemaakt in sociale voorzieningen in Nederland, door waardevolle mensen met een verstandelijke beperking. Het is hun doel om meer awareness en erkenning te creëren voor de kwetsbare doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedere Dippy wordt met enorm veel zorg, plezier en liefde gemaakt. De vrolijke kleurtjes worden door iedereen zo leuk ontvangen! Het is echt een feestje om ze te maken. Op deze manier zijn de kaarsen niet alleen bedoeld om een lach op ieders gezicht te toveren, maar leveren Dippys ook een menselijke bijdrage door ervoor te zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking zich écht waardevol voelen.

Ibiza Hairwraps: werkt samen met een hele lieve creatieve familie op Bali die moet leven van het toerisme, wat beslist geen vetpot is. Door de verkoop van een speciale sieradenlijn wordt deze familie (ook in het laagseizoen) gesteund. 

Imbarro: de artikelen van Imbarro worden in goede omstandigheden gemaakt in India.

HappySoaps: 100% plasticvrij, zowel de verpakking als de producten zelf, met als doel: minder plastic in het milieu. HappySoaps gebruikt geen palmolie en hun producten zijn vegan en dierproefvrij. Ook zijn ze 'Beauty Angel' van de Plastic Soup Foundation en de oprichter en supporters van #TeamPlasticvrij.

Home Sociëty: voor elke verkochte geurkaars van 'Bridgewater Candles' worden drie maaltijden gedoneerd aan een kind in nood - dat is een hele dag voedzaam eten! Zie ook: https://www.ricebowls.org

House of Products: kiest elk seizoen een stichting uit waar een deel van haar omzet aan geschonken wordt. Zo hebben ze inmiddels al mooie donaties kunnen doen aan The Pollinators, De Bijenstichting en Het W.W.F.

Kersten: mensen van over de hele wereld die de prachtige items van Kersten produceren, moeten dit onder goede werkomstandigheden kunnen doen. Daar hecht Kersten veel waarde aan. Veel van hun producten worden geproduceerd in het buitenland. Kersten zet zich in voor een veilige, wettige, humane en ethische productie. Al sinds de start van hun wereldwijde toeleveringsketen. Daarnaast gaan zij voor langdurige samenwerkingen met hun leveranciers, ze kennen hun fabrieken en weten hoe zij werken.Een mooi product is belangrijk, maar goede en eerlijke werkomstandigheden voor de mensen die het product maken staan voorop. Om dit te kunnen garanderen werken zij met de wereldwijd erkende gedragscode van de Business Social Compliance Initiative (BSCI). Gebaseerd op internationale verdragen die de rechten van werknemers  beschermen. Om er zeker van te zijn dat hun leveranciers zich houden aan onze arbeidsnormen & waarden, controleren zij regelmatig hun fabrieken.

MajesticAlly: In 2005 begon Ronald Hoogkamer uitgeverij MajesticAlly in Zeewolde, vanuit de missie om heel Nederland te bereiken met de hoopvolle boodschap van het Evangelie. 

Marjoleins Creations: inspirerende, bijbelse ansichtkaarten om op te sturen of om zelf ter bemoediging op te hangen!

My Paperstation: werkt samen met mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Only Natural: ziet toe op een eerlijke beloning voor de werknemers en goede arbeidsomstandigheden. Hun uitgangspunt is dat de kinderen in India naar school gaan en dat er geen kinderuitbuiting plaats vindt in de fabrieken waar zij mee samenwerken. Zij maken geen gebruik van tussenpersonen maar werken rechtstreeks met de producenten van hun producten. Zij hechten veel waarde aan een persoonlijk contact met hun leveranciers.

Rocaflor: De passie voor ambachtelijke en met de hand vervaardigde producten loopt als een rode draad door het bestaan van Rocaflor. Zowel bij de pottenbakkers in Zuid-Spanje, als handwerkers in India, wordt het vakmanschap van generatie tot generatie, volgens traditie doorgegeven. Samen werken zij aan nieuwe collecties waarbij de krachten gebundeld worden voor een betere werkomgeving en een duurzaam productieproces waarbij het eeuwenoude vakmanschap niet verloren gaat.

Studio Vlinderkusje: de missie van Studio Vlinderkusje; Verlies en verdriet bespreekbaar maken en ruimte maken voor de liefde die altijd zal blijven bestaan, ook wanneer het leven eindigt. 

The Big Gifts: werkt samen met diverse sociale werkplaatsen en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek in hun pand. 

Zoedt: werkt met veel plezier samen met zorgboerderij Hof van Windesheim. De talenten van Hof van Windesheim zorgen dat alle producten mooi verpakt worden. De samenwerking bestaat al bijna net zo lang als Zoedt zelf!


Via onze webwinkel verkopen we een gevarieerd en steeds wisselend aanbod op het gebied van wonen en cadeaus. We proberen steeds bijzondere, maar daarnaast ook trendartikelen te vinden, zodat klanten altijd bij ons terecht kunnen. 

Om een steentje bij te dragen aan het milieu, verzenden wij onze pakketjes zoveel mogelijk in tweedehands dozen. Je bestelling wordt binnen deze doos netjes ingepakt.

Van ieder aankoopbedrag bij Tamitha doneren wij 5% aan stichting The Bread Basket. Meer informatie over deze stichting vind je HIER.

 

TAMARA & JUDITH

Wij zijn twee zussen uit Friesland. 'Tamitha' is een samenvoeging van onze namen en is daarnaast ook een Hebreeuwse meisjesnaam die 'tweeling' betekent. Nou zijn wij geen tweeling maar we vonden het wel toepasselijk omdat dit vaak wel gedacht werd. 

Judith heeft SPW en PABO gestudeerd en is, na 12 jaar als leerkracht te hebben gewerk, geswitcht naar een baan als onderwijsassistent op een basisschool.
Hierdoor is meer tijd vrij gekomen voor Tamitha. Eén van haar hobby’s is muziek: trompet spelen. Daarnaast zijn (bord)spelletjes en tekenen/verven met aquarelverf een grote hobby!

 

 


Tamara werkt als begeleidster bij een instelling voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.
In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig met haken, frivolité en tekenen.
Daarnaast is zij voorzitter van stichting The Bread Basket, waarvoor zij zelf ook een groot gedeelte van het jaar in de Dominicaanse Republiek verblijft.

  

© 2012 - 2024 Tamitha | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel