Van elk artikel dat we verkopen gaat 5% van het aankoopbedrag direct naar stichting The Bread Basket!

The Bread Basket biedt voedselhulp in de Dominicaanse Republiek. Tamara (mede-eigenaresse Tamitha) is voorzitter van deze stichting, en zij verblijft zelf een groot gedeelte van het jaar in de Dominicaanse Republiek.

De Dominicaanse Republiek staat bekend als de populairste vakantiebestemming in de Caraïben. En dat is ook geen wonder! De parelwitte stranden met wuivende palmbomen en het helderblauwe zeewater vormen een prachtig decor voor de perfecte zonvakantie.

Maar achter dit droombeeld gaat een harde werkelijkheid schuil. 1 op de 3 mensen in de Dominicaanse Republiek leeft onder de armoedegrens. De werkloosheid is groot. Vooral voor de ongeschoolde bevolking is het moeilijk vast werk te vinden. Mensen wonen in armoedige huizen, soms zelfs gemaakt van alleen maar wat afvalhout en roestige golfplaten. Veel huizen hebben geen verharde vloer. Wanneer het regent verandert zo'n vloer in modder. Kraanwater is niet gezuiverd, en drinkwater moet daarom speciaal worden gekocht. Sanitaire voorzieningen zijn er nauwelijks.

      

Door geldgebrek eten mensen te weinig, en vaak ook te éénzijdig of ongezond. Hierdoor is men sneller vatbaar voor ziekten. Door hun lage weerstand en de slechte hygiëne in hun woningen, lopen veel mensen parasitaire infecties op. Die vervolgens, door het gebrek aan geld voor medicatie, slecht worden behandeld en erg nare gevolgen kunnen hebben.

Goede voeding is broodnodig voor deze mensen! The Bread Basket wil daarom graag hulp bieden. Via lokale kerken deelt The Bread Basket iedere maand voedselpakketten uit aan de allerarmste gezinnen in verschillende krottenwijken. Ook ondersteunt de stichting kinderprojecten voor kinderen van arme gezinnen. Via één van die projecten krijgen deze kinderen bijvoorbeeld een kerstcadeautje. Daarnaast biedt de stichting noodhulp in geval van een natuurramp, zoals een aardbeving of overstroming.

   

The Bread Basket is volledig afhankelijk van donaties en giften, daarom willen wij de stichting graag ondersteunen. 5% van ieder aankoopbedrag bij Tamitha doneren wij aan de stichting!

Meer informatie over het werk van de stichting vind je op hun website: www.breadbasket.nl

© 2012 - 2024 Tamitha | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel